Nyheter

Hva er nedlastbare filer/Downloads?

Før du kjøper våre nedlastbare produkter, les først våre betingelser for bruk av dem her - KLIKK!

Hva er nedlastbare filer?
Nedlastbare filer, er digitale filer du kan printe ut på din hjemmeskriver. De fleste filene kommer i A4 format og er i høy oppløsning, for best mulig klare og fine utskrifter.

Har du for eksempel en ordinær PC, er det nok å dobbeltklikke på filene etter at du har lastet dem ned, for deretter å klikke print. Velg at filen skal dekke hele arket. Det var det!

Printer Advice

Jeg har kjøpt en nedlastbar fil, hvordan laster jeg den ned?
Når du har betalt for filen, blir du sendt tilbake til våre sider, der den nedlastbare filen er tilgjengelig. Klikk på knappen, og velg hvilken mappe du vil lagre filen til. Mappen "Mine Bilder" er en ypperlig plass til dette formål. Lag gjerne en ny mappe derigjen med navnet "Papirgleder Downloads", da har du full kontroll på hvor alle filene du har kjøpt er til enhver tid. Du kan laste ned filene totalt 5 ganger i løpet av 7 dager, så vær nøye med å ta backup. Etter 7 dager er linken ugyldig, og du kan derfor ikke laste ned filen flere ganger. Dette gjelder selv om det gjenstår flere nedlastningsganger. Vi anbefaler deg derfor å brenne en cd, legge dem på en minnepinne, evt laste filene opp på ekstern server, for å gjenfinne den skulle din datamaskin bli ødelagt.

Hvorfor får jeg bare laste ned filen 5 ganger, og hvorfor ekspirerer linken bare etter 7 dager?
Jo, av den enkle grunn at vi må beskytte oss mot piratkopiering. Alle filene våre er copyright Papirgleder.no og kun til privat og ikke-kommersiell bruk, så deler du den med andre (selger den, gir den eller annet), så bryter du dermed norsk lov og kan bli straffeforfulgt for det. Så gjør det som er rett - IKKE DEL FILENE MED NOEN!

Jeg har lastet ned filen, hva nå?
De fleste filene er "zippet" for å spare plass. Zippede filer er ikke annet enn innpakkede filer for å komprimere dem. Det har ingenting å si for kvaliteten. Det eneste du må gjøre når du har lastet ned filen der du vil ha den, er å høyreklikke med musen mens du peker på filen, og velge "pakk ut her". For å klare dette må du ha tilgang til et utpakkingsprogram. Vi anbefaler du installerer WinRar eller WinZip. Disse nyttige programmene finner du gratis på internett ved å søke på dem på Google.

Jeg har pakket ut filene mine, hva nå?
Først må du bestemme deg for hvilke papir du vil skrive ut på. Det går flott å skrive ut på Bazzill kartong og annen lett tekturert kartong, på vanlige hjemmeskrivere. I tillegg vil vi anbefale tykkere kartong av typen Color Copy 200 gr som du blant annet kan kjøpe på Staples og lignende butikker som fører kontorartikler. Husk at hvis du ikke skriver ut på hvitt papir, vil filene endre farge ved utskrift. Så gjør det til en regel å skrive ut på helt hvitt papir.

Filene er nå klar til utskrift! Har du et visningsprogram for filene, slik som for eksempel Windows fotovisning, er det svært enkelt å skrive dem ut. Husk at du også må ha en skriver tilgjengelig, som skriver farger.
Åpne bildet ved å dobbeltklikke på det, deretter klikker du på Ctrl og så P (begge knappene skal være nede til slutt), og du får opp et utskriftsvindu med diverse valg. Velg instillingene du ønsker, og klikke på Skriv ut. Du er snart klar til å bruke produktet!

Jeg har skrevet ut filene mine, og likte dem ikke!
Min PC har krasjet og jeg har ikke lenger tilgang til filene. Hva gjør jeg?

Dessverre er det ikke retur og angrerett på nedlastbare filer. Da må du i såfall ikke ha klikket på Last ned - knappen, for på den måten å vise oss at du ikke har lastet ned filen. Er filen lastet ned, er det altså for sent å angre.

Vi prøver så godt det la seg gjøre å ha bilder som samsvarer med produktet du ser på skjermen. Dette er ikke 100 % mulig, av ulike grunner. Alle sitter vi med ulike skjermer og skjerminstillinger, og dermed vil bildene se ganske forskjellig ut fra din PC i forhold til for eksempel naboen sin PC. Er du overhode ikke fornøyd med filen, prøv å gjøre følgende:

- Kalibrer skjermen din, for å se om fargene endrer seg på web-visningsbildet.
- Har du renset printeren din i det siste? Mangler det blekk for eksempel?
- Er printerinnstillingene dine satt opp korrekt?
- Er papiret ditt hvitt, og passer det til skriveren?

Kanskje er det bare noe så enkelt som å skifte en blekkpraton, som gjør susen for filene! Prøv da vel!

Ta alltid Backup av filene, og lagre dem på et trygt sted. Du vil ikke få tilsendt nye filer, etter at linken er ekspirert dessverre.

Som du ser er digitale filer enkelt og plassbesparende for deg som liker papirhobby. Du laster ned filen, og skriver den ut når du ønsker å bruke den. Voila! - Ingen oppbevaring er nødvendig.
Med våre produkter kan du lage det meste innen sjangeren papirhobby - scrapbooks, julekort, invitasjoner, kortlaging, eskelaging m.m. Det er bare fantasien som setter grenser! Og billig er det også. Prøv selv!

 

Copyright © 2014 Papirgleder.no
Design & Layout Linda Mønstre for Papirgleder.no 2014 - All rights reserved.
Kontakt oss