Nyheter

FAQ - Print It

Hva er Print It?
Print It er et nytt konsept fra Papirgleder.no der du enkelt kan printe dine egen kort hjemme, så mange du vil, til en gunstig pris.
Systemet er perfekt når du ønsker personlige og egendesignede invitasjoner, julekort, tags, businesskort, bursdagsinvitasjoner, kirkeprogram, takkekort fra konfirmanten, med mer. Velg dine bilder og få tilsendt et dokument fra oss du kan bruke på din hjemmeprinter. Enkelt og greit!

Jeg skal lage julekort, hvordan får jeg formidlet teksten og de bildene jeg vil bruke?
Når du har mottatt ordrebekreftelse fra oss på e-post, svarer du på denne og legger ved bildet/bildene du vil bruke. Ordrebekreftelsen kommer i løpet av minutter etter fullført bestilling/betaling, så du kan være klar med bildene dine umiddelbart etter at ordren er gått gjennom.
Har du mange bilder, kan du sende flere e-poster. Dette for å dele opp størrelsen på e-posten, slik at den går gjennom utboksen din. Noen programmer takler bare et bilde av gangen grunnet størrelsesbegrensninger på e-postsendingene, det er helt i orden. Så har du 4 bilder du vil bruke, må du gjerne sende 4 e-poster til oss, det er ingen problem.

Du skriver så hvilke tekst du vil ha utenpå kortet. Hvis du ikke skriver noen tekst, vil vi bruke navnet ditt som oppgis i ordren samt det som står som eksempel på det produktet du valgte.

Hvilke bilder kan jeg bruke?
Det er av stor betydning hvilke bilder du velger å bruke på dine valgte design. Send inn alltid orginalbilder. En pekepinn på om bildene er gode nok, er å se på størrelsen på filen. Har du et standard digitalkamera og denne er innstilt på god kvalitet, kan du bruke disse bildene. De er som oftest innstilt på 3000x2000 pixler og 300 dpi (høy oppløsning, gir skarpe og fine bilder). Har du kamera med mer enn 4 megapixler har bildene god nok oppløsning.

For å sjekke om bildet har høy nok oppløsning kan du se på for eksempel billedstørrelsen. Høyreklikke og velg egenskaper på bildet som ligger i mappen din. Er størrelsen rundt 2-3 MB er det mer enn godt nok.
Vi kan bare ta JPG filformater. Velg alltid JPG filer når du leverer bilder tatt med digitale kameraer.

Julekort med mobilbilder?
Vi har en egen kategori i nettbutikken for kort laget med dine mobilbilder. Dette er bilder du har tatt med din mobiltelefon. Det er enkelt og effektivt og gjøres på et øyeblikk!
Når du har mottatt ordrebekreftelse på e-post, sender du bildene og teksten du vil ha på kortet som MMS til mobilnr. 99627860 sammen med ordrenummeret som står oppgitt i ordrebekreftelsen du fikk på e-post.

Når du velger bilder tenk på følgende:
Røde øyne?
Mye støy og forstyrrende elementer i bakgrunnen?
Mørke skygger og uklare detaljer?
Diffuse områder?
Siden vi ikke redigerer bildene dine, men beholder dem slik de er (foruten beskjæring), må du være nøye når du velger dem ut.

Er du usikker på om bildet ditt er godt nok kan du selv printe det ut før du sender det til oss på e-post. Er de skarpe og fine og du er fornøyd med det, er det helt flott å sende til oss. For mange gode tips og ideer til hvordan ta bedre bilder, sjekk www.foto.no.

Papirgleder.no og dens grafiske designere vil beskjære bildene du sender slik at de vil ta seg best mulig ut på kortet. Er ikke bildene store nok, vil du få e-post fra oss om å levere nytt bilde. Beskjær derfor ikke dine innsendte bilder i forkant, men overlat det til oss, og gi oss heller instruksjoner på hvordan du vil vi skal beskjære bildet ditt. Vi har god og lang erfaring og vil med sikkerhet gjøre det vi finner penest til enhver tid.

Hvor lang leveringstid har dere på PDF-filene?
Avhengig av sesong har vi 24-48 timers leveringstid på filer arbeidsdager. Vi har ikke levering i helger og høytidsdager. I høysesong skal det ta max 72 timer fra du bestiller til du har PDF-filen.

Hvordan ser filen ut, og er den enkel å håndtere?
Filene kommer som PDF og kan lastes ned ved å klikke på linken du finner i e-posten du vil motta fra oss når PDF-filen er klar. Lagre den til din foretrukne mappe og dobbeltklikk på filen.
Se til at hjemmeprinteren er tilkoblet og at du har valgt ønsket papir. Print filen i ønsket antall - enklere kan det ikke bli! Filene blir levert som A4 og er derfor lett og økonomisk å printe ut. Under kan du se hvordan bildene blir lagt opp på arket når du printer.

Eksempel:
Du bestiller tags til julegavene. På arket får du altså 8 like tags (bildet på nederste rad, i midten), fordelt på et A4 ark. Enkelt og effektivt!

Hvor mange ark kan jeg printe ut?
Du kan printe ut så mange ark du vil uten ekstra omkostninger!

Hva kan jeg printe ut på?
Nå trenger ikke julekortene koste skjorta lenger har du mange kort du skal sende ut.
Og nå kan du til og med printe ut på yndlingspapiret ditt. Glem glossy fotopapir - print ut på Bazzill eller tykkere kartong fra Staples. 200-250 grams hvitt kopipapir er flott til dette formålet!
De fleste hjemmeprintere tar opp til 360 grams papir, så kartong med enkel struktur, tykkere kartong og fotopapir er ingen sak.

Tips: Prøv å printe ut på hvitt klistremerkepapir fra Staples. Print It og klipp dem ut og lim rett på julegavene eller konvoluttene!

Ønsker du en flott og matchende bakside?
Er du en av de med få men velvalgte ord, og ønsker mønster på baksiden av kortene i stedet for tekst?
Ja, da kan du kjøpe en matchende bakside i nettbutikken. Når du har printet ut arket med bilder og personlig hilsen, snur du bare arket og kjører den gjennom en til gang med ønsket mønster på baksiden. Med en liten adresselapp og et pent frimerke, er årets julekort ute av døren før du har rukket å synge første julesangen!

Enklere kan det ikke bli - Print It! med personaliserte invitasjoner og kort fra Papirgleder.no!

Copyright © 2014 Papirgleder.no
Design & Layout Linda Mønstre for Papirgleder.no 2014 - All rights reserved.
Kontakt oss