Veldig mange sliter med dårlig selvtillit i dagens samfunn. Et fint hvitt smil betyr veldig mye for veldig mange, og de som ikke har det ønsker at de hadde det. Dette gjelder så vel menn som kvinner.

Vi er alle beviste på tennene våre og når vi er i samtale med en annen person, dras fokuset automatisk mot munnen og tennene. Hvor mange er det ikke som har lagt til seg vanen med å holde hånden foran munnen når de smiler? Eller forsøker bevist å smile eller le med munnen lukket?

Bilder av oss selv og andre legges ut daglig i et forrykende tempo. Bildene studeres, man zoomer inn og kikker på hverandres. Noen får faktisk negative kommentarer og alle ønsker likes og tommelen opp. I ansiktet vårt er det øynene og munnen man automatisk blir dratt mot.

Kjendiser

I dag har nesten alle kjente personligheter skinnende hvite smil. Det er nesten sånn at man reagerer hvis en skuespiller ikke har det. Enkelte er så blendene hvite at man må ha på solbriller når de gliser. Uansett, er det noe vi forbinder med vakkert og fint. Det er blitt mer allemannseie og alle kan nå gjøre dette selv hjemme.

Kjendis med hvitt smil

Prisene har også gått ned slik at det ikke er uoppnåelig og utenfor rekkevidde.

Et tegn på ungdom

Et hvitt smil er faktisk noe som gjør at man ser yngre ut. De første tennene vi får, melketennene, er hvitere enn de som kommer etter. I tillegg til at man føler seg yngre og oppfattes som yngre med hvite tenner, så gir det også illusjonen av friskhet og god helse.

Og med alderen blir tennene mørkere og gulere og det er en naturlig del av aldringsprosessen. I tillegg kommer ytre påvirkninger inn. Tennene misfarges av blant annet tobakk, mat med sterk farge, drikker som kaffe og dårlig tannhygiene. Man kan også dessverre oppleve gulere tenner etter å ha vært rammet av ulike sykdommer, og ved bruk av enkelte legemidler.

Hvite tenner og tannbleking

Hvite tenner og tannbleking

Det er faktisk få bivirkninger. Noen kan få mer ising i etterkant av tannblekingen, men dette skal gå over.

Opplever man kraftig ising under behandlingen bør man imidlertid stanse. Man kan kjøpe tannblekingen hos klinikker som selger dette og det er ment til hjemmebruk. Det finnes også flere nettsteder som kun spesialiserer seg på produkter som skal bleke og gjøre tennene hvite.

De nettstedene som forhandler disse produktene, tilbyr også ofte andre ting som skal hjelpe med å holde tennene hvite etter bleking. Det finnes blant annet tannkremer og skyllemidler som skal bevare de nye fine tennene. Et annet type produkt man kan finne er aktivt kull man pusser tennene med.

Hvor lenge varer effekten fra tannbleking?

Resultatet etter tannbleking er individuelt og avhenger selvfølgelig av tennenes grad av misfarging. Det samme gjelder for hvor lenge tennene holder seg hvite og fine. Noen må kanskje gjenta behandlingen flere ganger for å oppnå et godt resultat.

Fordeler ved tannbleking hjemme

Har man flekker og misfarging på tenner fordi man røyker og drikker kaffe eller te, vil effekten avta raskere når man fortsetter med dette. Man må også være obs på at kroner og fyllinger av plast eller porselen, ikke vil blekes under behandling. Har man for eksempel en falsk fortann vill denne skille seg noe ut etter behandlingen.

Fordeler ved tannbleking hjemme:

  • Man kan gjøre det når det passer en selv.
  • Rimeligere
  • Enklere å gjenta behandling.

Før man bleker

Det er viktig at man ikke har noen munnsykdommer i munn eller tannkjøttet. Infeksjoner må behandles før man går i gang med tannblekingen. Man anbefales å holde seg unna sterkt farget mat, drikke og tobakk i noen dager før og eller uken før behandling.