Er det noe vi fra Skandinavia og spesielt Norge kan glede oss over, så er det den økende interessen for koreansk hudpleie. Dette er hudpleie på et helt annet nivå enn det vi er vant med i Norden.

Koreanere tar hudpleie på alvor og har utviklet teknikker og produkter i mange år som gjør underverker for alle typer hud. Med hudpleie som et eget begrep i flere hundre år, ligger Korea langt foran resten av verden når det kommer til nyutvikling av produkter innenfor hudpleie.

Kultur og tradisjon

Plettfri og sunn hud er noe som er viktig for koreanske kvinner, og noe de aktivt streber mot. Vi snakker ikke om en utbredt forfengelighet, men noe som går dypere i den koreanske kulturen. For en del av oss er hudpleie kanskje mer en ettertanke, og vi går ofte sporadisk til innkjøp av diverse produkter.

Når vi snakker om koreansk hudpleie eller K-Beauty som det også kalles, så er det ikke noe som heter tilfeldigheter. Her kjøper man bare ikke en tilfeldig krem eller toner en har sett på reklame, men velger akkurat det huden trenger.

K-Beauty

De har flere hundre år bak seg med bruk av urter og planter som en essensiell del av hudpleie. Hvor næring til huden for å oppnå riktig behandling, hele tiden har vært hovedmålet. Spoler man frem i tid til i dag, så har de tatt erfaringen og lærdommene sammen med ny-teknologisk utvikling og utviklet produkter uten sidestykke.

Kjente K-Beauty merker

Mange tror nok at dette er helt ukjente hudpleiemerker. Interessen for hudpleie fra Sør-Korea har gradvis økt de siste årene. Kundemassen har skutt i været i takt med at store nettbutikker har begynt å selge disse varene og merkene. Kundegruppen er variert og bred, og det blir stadig flere nordmenn som sverger til koreansk hudpleie.

Kjente nettbutikker som fører anerkjente merker innen koreansk hudpleie er blant annet Skinup.no, bli vakker og kicks. Så selv om en tror at koreanske merker innen hudpleie er ukjente, så kjenner mange navnene på merkene. En visste kanskje ikke at dette var såkalte K-Beauty. Eksempler på anerkjente og ettertraktede koreanske merker innen hudpleie er:

 • COSRX
 • Beauty of Joseon
 • Some By Mi
 • Purito
 • Skinfood
 • Neogen

Hudpleie som kan brukes av alle

I koreansk hudpleie så finner man ofte få eller ingen ingredienser som ikke er naturlige. Kjemikalier er svært lite brukt i deres skjønnhetsindustri. Det er i tillegg ikke uvanlig at produktene både er veganske og organiske. Dette betyr mye for dem som er opptatt av dette, i tillegg til de som har sensitiv hud.

KBeauty koreansk hudpleie

Ved å bruke naturlige og skånsomme ingredienser, kan man være trygg på at en ikke påfører huden noe som forårsaker irritasjoner og hudreaksjoner. Ingrediensene er alt fra:

 • Grønnsaker
 • Frukt
 • Bær
 • Urter
 • Planter
 • Geitemelk
 • Snegleslim

Mange kan finne enkelte av ingrediensene merkelige og bisarre, men det virker. Sammen med teknikker og sammensetninger av ulike produkter, oppnås virkelig gode resultater.

Teknikker innen koreansk hudpleie

Når det snakkes om teknikker innen K-Beauty, så menes det sammensetninger av produkter og antall produkter. Rutiner innen hudpleie er veldig viktig, og noen har faktisk opptil hele ti produkter i sine rutiner. Eksempel er for eksempel at mange anbefales rens av ansikt for å fjerne sminke med to ulike produkter. Da starter man med en olje og deretter en rens. Dette for å fjerne all sminke som har satt seg dypt nede i porene.

k-beauty produkter

Ved å tilnærme seg hudpleie på en helhetlig måte, fokuserer koreansk hudpleie seg på behandling innenfra og som forebyggende.

Det betyr at målet ikke er raske løsninger, men bevaring av huden for å få langvarige resultater.  Målet er å oppnå optimal helse for huden. Det gjelder ved uren hud, rynker eller også for å redusere eventuelle arr.

Viktigheten av rens i hudpleie

Rens av huden er kanskje en av nøkkel tingene i koreansk hudpleie. Man ser også raske endringer etter at man starter med denne rutinen. Ved å ta ordentlig vare på huden i dybden, opplever man at huden får en ny sunn glød man ikke hadde tidligere.

Dette gjelder for alle ulike hudtyper. Nøkkelordet her er viktigheten av dobbelrens.

 1. første steg er rens med en oljerens. Ved bruk av olje vil sminken som sitter på overflaten og nede i porene brytes opp.
 2. steg 2 er bruk av en vannbasert rens. Dette fjerner sminkerestene og renser vekk alle spor.

Denne dobbelrensen er noe som skiller koreansk hudpleie fra våre vestlige rutiner og produkter. Sminke inneholder ofte flere typer oljer som en del av ingrediensene. Vann fjerner kun overflødig olje som sitter løst, men klarer ikke rense oljer som sitter dypt i huden. Det første skrittet som er oljerensen, fjerner:

 • alle oljer i sminkerestene
 • talg og fett som er i huden
 • rester av andre typer produkter som solkrem med mere

Som en viktig del i dobbelrens så kommer man til det andre steget. Vet å etterfølge oljerensen med en vannbasert rens, så rengjøres huden og porene grundig. Huden rengjøres i dybden slik at det ikke er noen urenheter til stede når man skal tilsette produkter tilpasset ens hudtype.